in

Familie overleden Onur (14) wil dat sexting-trio wordt vervolgd

Het gerechtshof in Arnhem buigt zich vanmiddag over de vraag of drie jongeren moeten worden vervolgd voor het verspreiden van een naaktfoto van een jongen die daarna zelfmoord pleegde. Het Openbaar Ministerie vond dat eerder niet nodig. De ouders willen bij het hof vervolging afdwingen. Dat meldt Tubantia.

Met advocaat Paul Drosten zijn vader en moeder Cücü vandaag in Arnhem voor een zogenoemd ‘beklag ex artikel 12′. In zo’n artikel 12-procedure kan het gerechtshof het OM opdracht geven alsnog iemand te vervolgen. De zitting vindt achter gesloten deuren plaats.

Hakan en Özlem Cücü hebben het gevoel dat Onur geen recht wordt gedaan, omdat degenen die zijn naaktfoto hebben verspreid vrijuit gaan. „Is het leven van Onur zo weinig waard?”

Kwelgeesten
Hun 14-jarige zoon sprong in februari vorig jaar van een flat, nadat drie leeftijdsgenoten een naaktfoto van hem op sociale media verspreidden. Onur heeft zijn kwelgeesten volgens zijn ouders gesmeekt om te stoppen met het verspreiden van zijn foto. Toch plaatsten zij die de volgende dag ook op Instagram. Dan kan hij er niet meer tegen en maakt een eind aan zijn leven.

De verantwoordelijken -twee meisjes en een jongen – werden niet vervolgd. De officier van justitie hield de drie tieners alleen verantwoordelijk voor het verspreiden van de foto, sexting genaamd. Niet voor de dood van Onur. Het zou om – sociaal – zeer kwetsbare kinderen gaan, die de gevolgen niet konden overzien. Maar over hun achtergrond werden geen mededelingen gedaan.

De drie dienden zich wel aan bepaalde voorwaarden te houden – er is nooit verteld wat die voorwaarden zijn. Toen later bleek dat een van de meisjes uit een jeugdinrichting was weggelopen, constateerde advocaat Drosten dat het OM niet meer kon controleren of zij zich aan de afspraak hield. Ook daarom zou vervolging moeten plaatsvinden, gaf hij op dat moment aan.

Bron : AD

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Vrouwen slapen beter met hond in bed

Krimp van Eindhoven Airport wordt onderzocht