in ,

Familie Blokker zet nu ook Blokker in de verkoop

Na het afstoten van ketens zoals Intertoys, Xenos en Leen Bakker zet de familie Blokker nu ook een meerderheidsbelang in de gelijknamige winkelketen te koop. Dat bevestigt president-commissaris Michiel Witteveen na berichten in het FD. De verkoopplannen bevinden zich in een pril stadium.

,,Blokker is 122 jaar gemanaged vanuit een familieoptiek, en soms is het beter om het vanuit een andere optiek te benaderen. Gelukkig ziet de familie dat ook in’’, zegt Witteveen. Hij reageert op verklaringen van ingewijden aan het FD over aftastende verkoopgesprekken.

Het moederbedrijf Blokker Holding besloot mei vorig jaar bijna al zijn winkeldochters te verkopen en zich volledig te richten op de Blokker-keten. De familie probeert nu alle resterende retailactiviteiten te verkopen, naast Blokker ook Big Bazar, Maxi Toys en de Xenos-winkels die nog niet zijn verkocht. Bij elkaar werken bij deze winkels meer dan 10.000 mensen.

Blokker, dat 430 vestigingen door heel Nederland telt en meer dan 100 in België, maakt sinds 2014 verlies. Ondanks verschillende wisselingen in het management, diverse reclamecampagnes en investeringsprogramma’s gaat het niet beter.

Bron : AD

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Te veel overuren en nachtdiensten: agent is op

Wilders: opheldering over invloed ex-minister