in

Familie besmet met Covid-19 na vakantie in Nederland

Het gaat hier om Liliane Feys (71) en Hendrik Vandromme (74) uit de Belgische Rollegem-Kapelle, die hun vijftigjarig huwelijk vierden met hun kinderen en kleinkinderen. Het was geen leuke thuiskomst toen de grootste deel van de familie positief testte op Covid-19. De twaalf besmette familieleden zitten al een week in quarantaine.

“Op het einde van die week, op zaterdagavond, kreeg mijn echtgenote zware hoofdpijn.” vertelt de heer Vandromme over de einde van hun vakantie, tegen HLN. “Ze had ook 38 graden koorts. Zondag bleek dat niet beter te zijn, en toen hebben we onze huisarts in Rollegem-Kapelle gebeld. Hij gaf ons de raad om meteen terug te keren, in quarantaine te gaan en ons te laten testen. En zijn vermoeden bleek correct te zijn. Liliane testte positief, net als elf andere familieleden.”

De familie telt vier gezinnen en woont verspreid door heel België, maar er is waarschijnlijk geen sprake van verdere verspreiding van het virus, “We zijn meteen in quarantaine gegaan, nog voor onze tests positief bleken te zijn. We denken dat we het virus opgelopen hebben in Nederland.”

Mevrouw Feys heeft meeste klachten, “Veel hoofdpijn, vermoeidheid, twee dagen koorts en geen reuk- of smaakzin meer.” aldus de heer Vandromme over de symptomen waar zijn echtgenote last van heeft, “Onze bubbel was nooit groter dan 15 mensen. En toch zijn we besmet geraakt.”

Als je besmet raakt duurt het meestal 5 tot 6 dagen voordat je klachten krijgt, volgens het RIVM. Dit kan ook maar twee dagen zijn of zolang als twaalf dagen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Mag jouw baas jou verbieden om op vakantie te gaan?

Turkish Airlines heeft op één na meeste vluchten in Europa