in ,

Facebook weet of je depressief bent

Jij kan misschien twijfelen over hoe je je echt voelt, maar Facebook weet meer over je dan jijzelf. Zo weet de sociale netwerk al maanden van te voren of jij depressief bent.

Amerikaanse onderzoekers hebben de afgelopen zes jaar, meer dan 500.000 status-updates van bijna 700 mensen onderzocht en met elkaar vergeleken. Nadat ze de algoritme met de updates scanden bleek dat een zesde van hen leed aan depressie. Er werd geconcludeerd dat mensen die later depressief werden in de maanden ervoor vaker de woorden ‘ik’ en ‘mij’ gebruikten. Ook werd er meer over hun gevoelens gedeeld en werden de droevige emojis meer gebruikt. Zo hebben ze depressie, drie maanden voor de eerste signalen, correct voorspeld.

“Sociale media zijn een relatief onbekend terrein als indicator voor depressie, zeker in vergelijking met biologische factoren”, aldus professor Andrew Schwartz.

Onderzoekers zijn van mening dat sociale media op deze manier kan worden ingezet als onopvallende mentale screening.

Schwartz gaat door met, “Maar ons onderzoek toont aan dat wat mensen op hun sociale media schrijven en doen, een deeltje van hun leven toont wat moeilijk via andere wegen of onderzoeken te achterhalen is. Zeker als je kijkt naar aandoeningen als depressie en angststoornissen, kan het digitale woordgebruik van mensen helpen om ze sneller te ontdekken.”

Bron : The Telegraph

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Zwerfkatten mogen worden afgeschoten in Leerdam en Zederik

Nederland niet langer in top 5 van meest concurrerende economieën