Flower
Facebook verwijdert ‘Zwarte Piet’ pagina’s

Facebook verwijdert ‘Zwarte Piet’ pagina’s

Facebook is begonnen met het verwijderen van groepen en pagina's die zijn gewijd aan aanhangers van Zwarte Piet, slechts enkele weken na de aankondiging dat blackface en overdreven raciale kenmerken niet langer zouden worden geaccepteerd op het sociale mediakanaal, zo schrijft nieuwswebsite Nu.nl op vrijdag.

Europa meldt elke dag 26.000 nieuwe coronabesmettingen
Coronacijfers te hoog : Extra maatregelen voor regio’s
Verbod op wegwerpplastic in Nederland

Pagina’s zoals ‘Zwarte Piet liefhebbers’, ‘Actiegroep Pro Zwarte Piet’ en ‘Red Zwarte Piet’, met tienduizenden likes, zijn al verdwenen, aldus Nu.nl. Andere pagina’s zijn in gesloten groepen veranderd om het verbod te omzeilen.

Facebook meldde half augustus, dat het inhoud met ‘impliciete haatzaaiende uitlatingen’ zoals blackface of antisemitische stereotypen, wereldwijd zou verbieden.

De moderators van het platform treden echter niet rechtstreeks op tegen de afbeeldingen en grijpen alleen in als ze worden gewaarschuwd voor foto’s en video’s die de richtlijnen overtreden. “Uiteindelijk is het de bedoeling om kunstmatige intelligentie in te zetten om websites voor blackface-afbeeldingen en video’s te pollen.” zegt een woordvoerder van het bedrijf tegen Nu.nl.

Facebook kon niet zeggen hoeveel pagina’s of groepen er tot nu toe zijn verwijderd. “We zijn nog maar net begonnen.” aldus de woordvoerder.

©NieuwsOn

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0