in

Facebook verwijdert pagina’s in India voorafgaand aan verkiezingen

Facebook heeft maandag bekend gemaakt dat het 687 Facebook-pagina’s en -accounts hebben verwijderd, die zouden zijn gekoppeld aan de belangrijkste oppositiepartij in India.

De grote ‘schoonmaak’ kwam dagen voor het begin van de algemene verkiezingen in het land.

“We hebben 687 Facebook pagina’s en accounts verwijderd, waarvan de meerderheid door onze geautomatiseerde systemen was gedetecteerd en opgeschort. Deze pagina’s en accounts waren geassocieerd met gecoördineerd niet-authentiek gedrag in India en werden gekoppeld aan personen die banden hadden met een IT-cel van het Indian National Congress (INC)” aldus Nathaniel Gleicher, hoofd van Cybersecurity Policy bij Facebook, in een verklaring.

“De paginabeheerders en accounteigenaren publiceerden meestal over lokaal nieuws en politieke kwesties, waaronder onderwerpen zoals de komende verkiezingen, standpunten van kandidaten, de INC en kritiek van politieke tegenstanders, waaronder de Bharatiya Janata Party (BJP)” voegde Gleicher in de verklaring toe.

De oppositiepartij heeft laten weten dat geen van haar officiële pagina’s zijn verwijderd.

“We wachten op een reactie van Facebook om ons een lijst te geven van alle pagina’s / accounts die ze hebben verwijderd”, zei het partij in een Twitter-bericht.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Omstanders filmen heftig bloedende man

UWV verleende mogelijk onterecht uitkeringen