in ,

‘Facebook probeerde in 2016 opnieuw Snapchat te kopen’

Snapchat Phone Social Media Icon Smartphone

Zowel Facebook-ceo Mark Zuckerberg als operationeel directeur Sheryl Sandberg van het sociale netwerk zouden concurrent Snap in 2016 opnieuw vergeefs hebben benaderd voor een overname.

Snap-ceo Evan Spiegel zou in 2016 wederom een overname-aanbod van Facebook hebben afgeslagen. Dat schrijft The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen.

In 2013 zou Facebook naar verluid nog 3 miljard dollar willen neerleggen voor Snapchat. In 2016 zouden beide Facebook-directeuren geen bedrag hebben genoemd. Spiegel zou nooit spijt hebben gehad dat hij niet op het aanbod is ingegaan, zo laat een bron aan de krant weten. Dat past bij de koppigheid waar de Snap-directeur om bekend staat.

Slechte beursgang
In maart 2017 ging Snap Inc., het moederbedrijf van Snapchat, naar de beurs en werd toen gewaardeerd op 33 miljard dollar. Sinds de introductie op de beurs verkeert het bedrijf in zwaar weer. De gebruikersaantallen vallen tegen en ook heeft het moeite met geld verdienen.

Op de dag van de beursintroductie steeg de koers van Snap van 17 naar 24 dollar. Nu, anderhalf jaar later, is de koers gedaald tot onder 5 dollar.

Snapchat heeft 301 miljoen actieve gebruikers per maand en 186 miljoen mensen gebruiken de app dagelijks.

Bron : RTL Nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

13 arrestaties in verband met Scandinavische toeristenmoorden in Marokko

Trump: “Saoedi-Arabië zal wederopbouw Syrië financieren.”