Flower
Extra staatssteun aan de Zorg vanwege corona : 6,7 miljard euro

Extra staatssteun aan de Zorg vanwege corona : 6,7 miljard euro

De coronacrisis lijkt ook komend jaar een groot deel uit te maken van de begroting, van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het kabinet zal, dit jaar en komend jaar, 6,7 miljard euro extra investeren in de Zorg, om zo het coronavirus aan te pakken.

Minister Grapperhaus krijgt boete van 390 euro voor breken coronaregels
Wedden op Coronamaatregelen
Turkish Airlines heeft op één na meeste vluchten in Europa

Zo staat het in de Prinsjesdagstukken van het kabinet, die zojuist zijn aangeboden aan de Tweede Kamer.

Tot nu toe is er 650 miljoen euro uit de kas getrokken om Nederlanders te testen of ze het coronavirus dragen of niet. Volgend jaar zal hier nog 350 miljoen euro bijkomen.

Ook zal er extra 305 miljoen euro worden geïnvesteerd om de capaciteit van de intensive cares van ziekenhuizen uit te breiden.

Het kabinet heeft ook 700 miljoen euro opzijgezet voor de ontwikkeling van een vaccin tegen het coronavirus, zo schrijft RTL Nieuws.

Er is nog eens 2,16 miljard euro apart gezet door het kabinet voor de bonus voor al het harde werk van zorgmedewerkers tijdens de coronacrisis. Het gaat hier om 1000 euro extra dit jaar, en 500 euro extra volgend jaar.

Zorgpremie

Eigen risico blijft 385 euro, maar het kabinet verwacht een gemiddeld zorgpremie van 123 euro per maand, dat zijn enkele euro’s extra per maand. Er is wel wat goed nieuws, de zorgtoeslag zal de komend jaar worden verhoogd met 44 euro voor alleenstaanden en 99 euro voor meerpersoonshuishoudens.

©NieuwsOn

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0