in

Extra coronamaatregelen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag

“De situatie in een groot deel van het land is zorgwekkend, en acht nieuwe regio’s worden toegevoegd aan de lijst van zes gebieden, waarvoor al speciale maatregelen gelden.” aldus Rutte.

Maar de situatie in de Randstad baart grote zorgen, zegt de premier, “We zijn ook in gesprek met de burgemeesters van de drie steden en hebben maandag het Outbreak Management Team om extra advies gevraagd over wat er nodig is om de verspreiding van het virus daar te stoppen.”

De premier wilt niet zeggen of dit, een lockdown in de drie grote steden zou kunnen betekenen. “Het gaat niet alleen om de maatregelen”, zegt Rutte. “Het gaat om onze gedrag. Het gaat om, ons aan de regels houden.”

“Wat ik tegen de inwoners van mijn stad Den Haag, Rotterdam en Amsterdam zou zeggen, is vragen wat je kunt doen om het risico te verkleinen. De impact op de gezondheidszorg en ziekenhuizen is groot en verdere maatregelen zullen ook impact hebben op onze economie.” waarschuwt de premier.

De druk op de regering is toegenomen om nieuwe landelijke maatregelen te nemen om de verspreiding van het virus te stoppen, en de Rotterdamse burgemeester, Ahmed Aboutaleb, heeft ook gezegd dat hij vindt dat de tijd rijp is voor “landelijke, niet voor regionale maatregelen”.

“Als je ziet dat nog eens acht regio’s als verontrustend worden beschreven en de meeste grote steden in de regio’s al speciale maatregelen hebben getroffen, dan moet je je afvragen wat er overblijft van de regionale aanpak?” aldus Aboutaleb.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Harde windstoten tot 90 km/u

38 doden en 2713 nieuwe besmettingen in de afgelopen 24 uur