in

Eurostar begint vanaf Oktober met directe diensten naar Londen

Er zullen twee diensten per dag rijden en kaartjes gaan vanaf 1 september in de koop met prijzen vanaf 46 euro voor een enkele reis naar Londen.

Sinds 2018 rijden er rechtstreekse treinen van Londen naar Amsterdam, maar passagiers op weg naar het Verenigd Koninkrijk moeten nog steeds overstappen en door veiligheidscontroles gaan in Brussel-Zuid.

De directe dienst had in december 2019 moeten beginnen, maar liep vertraging op omdat de voorbereidingen voor paspoort- en douanecontroles in Amsterdam niet waren afgerond. De tweede uitstel kwam vanwege het coronavirus uitbraak.

We hebben langer moeten wachten dan we hadden gedacht vanwege het coronavirus, maar het aantal internationale treinreizigers neemt geleidelijk toe.” aldus NS-voorzitter, Roger van Boxtel, “Het is fantastisch nieuws dat we reizigers tussen Nederland en Groot-Brittannië de keuze kunnen bieden voor een duurzame treindienst.”

De reis duurt vier uur en negen minuten, met een tussenstop in Rotterdam. In beide Nederlandse steden zullen Britse douanebeambten worden gestationeerd, meldt de BBC.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Turkije verwelkomt 5,4 miljoen toeristen in 7 maanden

Meer dan een miljoen mensen getest op corona