in ,

Europese reisbeperkingen goed voor Nederlandse vakantieparken

Een reis naar het buitenland wordt steeds ingewikkelder omdat landen die te maken hebben met stijgende besmettingsaantallen (lokale) reisgrenzen stellen en Nederlandse toeristen zelf niet overal welkom zijn of, alleen onder voorwaarden welkom zijn.

Door de restricties is de vraag naar vakanties aan huis gestegen, met name op vakantieparken “en de meeste zitten al vol”, zegt een woordvoerder van Landal GreenParks tegen Nu.nl.

Het bedrijf bezit zo’n 55 vakantieparken en er zijn er nog maar een paar vrije woningen, “We hadden veel afmeldingen van Duitsers en Belgen vanwege een negatief reisadvies voor Nederland. Maar die ruimtes werden al snel gevuld door Nederlanders.”

Bij Center Parcs, dat zo’n 6500 cottages en hotelkamers heeft in zes grote parken, worden Duitsers die hebben moeten afzeggen vervangen door Nederlandse toeristen.

Alle Nederlandse vakantieparken zijn open maar hebben maatregelen genomen om verspreiding van het virus te voorkomen. Zo moet de zwembadtijd van tevoren worden gereserveerd en kunnen afhaalmaaltijden worden besteld bij de restaurants op het terrein.

Bij Natuurhuisje.nl hoeven toeristen helemaal niet in contact te komen met eigenaren, “We zorgen ervoor dat de sleutel zich op een daarvoor bestemde plaats bevindt. De eigenaren garanderen dat je geen ziel zult zien.” aldus een woordvoerder.

©NieuwsOn
Foto : Globehopper.nl

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Medisch gesteunde euthanasie voor lijdende kinderen tussen 1 en 12

Is een mondkapje ook verplicht als ik astma heb?