in ,

Europa in grip van Covid-19 : Meer dan 5 miljoen besmettingen

Er zijn inmiddels meer dan 940 duizend mensen gestorven aan de gevolgen van Covid-19, sinds de uitbraak eind vorig jaar in China begon.

De Verenigde Staten, India en Brazilië hebben de meest bevestigde besmettingen, maar er is een hernieuwde piek in infecties door heel Europa. Veel landen op het noordelijk halfrond zetten zich schrap voor een tweede golf van de pandemie, nu de winter nadert. Zo zijn er in Nederland, regionale maatregelen aangekondigd en in het Verenigd Koninkrijk overweegt de regering verdere maatregelen te nemen, waaronder een korte periode van beperkingen, om te proberen een tweede golf van infecties te stoppen.

Hoe is de situatie in Europa?

De stijgende corona-cijfers op het continent zouden moeten dienen als “een wake-up call”, zegt de regionale directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Hans Kluge zei donderdag in Kopenhagen, dat in de afgelopen twee weken, het aantal nieuwe gevallen in meer dan de helft van de Europese lidstaten is verdubbeld.

Hij zei dat alleen al vorige week 300 duizend nieuwe infecties in Europa werden gemeld, en dat de wekelijkse besmettingsaantallen hoger zijn dan die werden gerapporteerd, tijdens de eerste piek in maart.

Volgens de WHO zijn er sinds het begin van de pandemie vijf miljoen bevestigde gevallen, en meer dan 228 duizend doden gevallen in heel Europa.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Sony verontschuldigd voor Playstation 5 pre-order fiasco

Boerkaverbod leidt tot geweld tegen Moslima’s