in ,

EU steunt Irak in Amerikaanse sancties tegen Iran

Het hoofd van het buitenlands beleid van de EU, verklaarde vrijdag dat de Europese Unie Irak zal steunen met betrekking tot de gevolgen van Amerikaanse sancties tegen Iran.

Frederica Mogherini heeft tijdens een telefoongesprek met de Iraakse premier Adil Abdul-Mahdi verzekerd dat de EU, Bagdad zou helpen “de gevolgen van de Amerikaanse sancties tegen Iran te behartigen”, aldus een verklaring van het kantoor van de premier van Irak.

Mogherini heeft in zijn verklaring gezegd dat de EU Abdul-Mahdi en zijn regering steunt, “De EU is klaar om Irak te steunen in politiek, financiën en veiligheid.”

De Amerikaanse ambassade heeft 9 november in Bagdad aangekondigd, Irak 45 dagen vrij te hebben gesteld van VS-sancties tegen Iran voor import van aardgas en elektriciteit.

Irak kampt met stroomuitval en onvoldoende elektriciteitsopwekking en vertrouwt op zijn buurland voor de import van aardgas voor zijn energiecentrales.

De tweede reeks hernieuwde Amerikaanse sancties tegen de op twee na grootste exporteur van de OPEC begon officieel op 5 november, gericht op de Iraanse energie-, scheepsbouw-, scheepvaart- en financiële sectoren.

Het bestuur van Donald Trump verleende China, Griekenland, India, Turkije, Italië, Japan, Zuid-Korea en Taiwan 180 dagen vrijstelling voor Iraanse olie-import.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Dode gevallen bij wegblokkades tegen hogere benzineprijzen Frankrijk

Jongeren in Nederland wonen vaker bij ouders