in ,

EU-leiders verzamelen voor de Brexit-top op 25 november

President Donald Tusk heeft gezegd dat de Europese Raad bijeen komt om het ontwerp te voltooien ‘als er niets buitengewoons gebeurt’. De Europese Raadsvoorzitter heeft vandaag (donderdag) aangekondigd dat EU-leiders zullen bijeenkomen om een ontwerp Brexit-overeenkomst af te ronden op 25 november.

Tijdens een persconferentie na een ontmoeting met EU, hoofd Brexit-onderhandelaar Michel Barnier, zei Donald Tusk dat de Europese Raad zal bijeenkomen om het ontwerp af te ronden “als er niets buitengewoons gebeurt”.

“We hebben altijd gezegd dat Brexit een verlies-verlies situatie is en deze onderhandelingen gingen altijd over schadebeheersing,” voegde hij eraan toe.

Tusk zei dat 27 EU-ambassadeurs samen met Europese ministers momenteel de ontwerpovereenkomst analyseren en tegen het einde van de week weer zullen bijeenkomen om het te bespreken.

Na de conferentie overhandigde Barnier de ontwerpovereenkomst aan Tusk, die woensdag door het Britse kabinet werd goedgekeurd.

De volledige details van de deal zullen naar verwachting bij daglicht komen op donderdag met de verklaring van mei aan het parlement.

Volgens planning zal het Verenigd Koninkrijk op 29 maart 2019, de EU verlaten.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Markt Almere dicht wegens mogelijke explosieven

Turkse academici vinden eerste kankergeneesmiddel van het land