in

EU : Er kunnen 6 doses worden gebruikt uit één flacon coronavaccin

Het Europese Geneesmiddelenbureau (EMA) adviseerde om vrijdag zes doses te extraheren uit een enkele flacon van het Pfizer-BioNTech coronavaccin, Comirnaty, zodat meer mensen kunnen worden gevaccineerd.

“Als de hoeveelheid vaccin die in de injectieflacon achterblijft, na de vijfde dosis, geen volledige dosis (0,3 ml) kan opleveren, moet de zorgverlener de injectieflacon en de inhoud weggooien”, aldus EMA in een verklaring.

“Er mag geen pooling zijn uit meerdere injectieflacons om een ​​volledige dosis te maken, en elk ongebruikt vaccin moet 6 uur na verdunning worden weggegooid.”

Het EMA zei dat dosisspecifieke spuiten van 35 microliter moeten worden gebruikt voor dosisverhoging in flessen, en dat zes doses mogelijk niet uit een fles worden gehaald als standaardspuiten en naalden worden gebruikt.

De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, zei vrijdag dat de instelling ermee instemde het aantal vaccins te verdubbelen met biotechnologische bedrijven BioNTech / Pfizer.

Met het nieuwe contract kan de EU nog eens 200 miljoen doses kopen met een optie voor 100 miljoen extra prikken, naast de reeds beveiligde 300 miljoen doses.

De EU heeft ook toestemming gegeven voor het gebruik van het coronavaccin van Moderna.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

2020 was het warmste jaar in Europa

PVV : Nederland is vol en Islam hoort niet bij Nederland