in ,

EU belooft voortdurende steun : Vaccins voor iedereen

De EU-leiders hebben vrijdag gezegd dat het blok zijn bijdrage zal blijven leveren aan een programma om “betaalbare en eerlijke toegang tot vaccins voor iedereen te garanderen”.

“Vaccinatie moet worden behandeld als een wereldwijd publiek goed. De EU zal haar inspanningen voortzetten om bij te dragen aan de internationale respons op de pandemie, onder meer via de COVAX-faciliteit om betaalbare en eerlijke toegang tot vaccins voor iedereen te garanderen,” aldus het blok in een slotverklaring van een EU-Raad.

De Europese Raad verwelkomde de coördinatie-inspanningen van de lidstaten tijdens de COVID19-pandemie en besloot de coördinatie te versterken ter voorbereiding op de geleidelijke opheffing van reisverboden voor toeristische doeleinden, indien de situatie dit toelaat.

De leiders vroegen de Europese Commissie om advies op te stellen over het gebruik van snelle anti-geentests en wederzijdse erkenning van testresultaten, evenals gecoördineerde documentatie van vaccinaties.

De raad benadrukte ook het belang van tijdige levering en distributie van vaccins en de ontwikkeling van nationale vaccinatiestrategieën.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Coronagevallen blijven stijgen : Komen er nieuwe maatregelen?

Oostenrijkse rechtbank annuleert hoofddoekenverbod op basisscholen