in

Escalatie na reanimatie in kroeg, man overlijdt

Een reanimatie van een 64-jarige man in een café in Nieuwerkerk aan den IJssel is volledig uit de hand gelopen. Bekenden van het slachtoffer keerden zich tegen de politie en gingen hulpverleners te lijf. “De emoties liepen hoog op bij de vrienden van de man”, vertelt de bedrijfsleider van de zaak. “We zijn er erg van geschrokken.”

De bedrijfsleider van Brasserij de Berg is nog altijd erg ontdaan en geschrokken van de gebeurtenis. De man wil liever niet met zijn naam worden genoemd.

“Het is vreselijk verdrietig als dit in je zaak gebeurt. Ik kende de overleden man niet. De man kwam uit Fijnaart, dat ligt hier ver vandaan. Maar het is een grote schok. We hebben meteen de zaak gesloten. Vandaag zijn we weer open, maar het is anders dan normaal.”

Emoties liepen hoog op
Het 64-jarige slachtoffer werd gisteravond rond 19 uur op het toilet niet goed, vervolgt de bedrijfsleider. “Zijn vrienden schoten hem meteen te hulp en we hebben 112 meteen gebeld. Toen de politie arriveerde en vroeg of de mannen ruimte wilde maken, liepen de emoties bij de twee vrienden hoog op en werden ze agressief naar de agenten.”

Volgens de politie beledigden en bedreigden de twee mannen de aanwezige hulpverleners. Agenten moesten pepperspray en hun wapenstok gebruiken om de mannen aan te kunnen houden. Een van de twee verwondde zichzelf toen hij met zijn hand door een ruit sloeg en daarbij een snijwond opliep.

“Daardoor werd de situatie nog heftiger; op de grond lag een dode man en een andere man had een slagaderlijke bloeding omdat hij met zijn hand door een ruit had geslagen.”

Lichtgewond
De politie denkt niet dat de dood van de man met het hinderen te maken heeft, aangezien getuigen hebben gemeld dat hij al een tijdje in een ruimte in het café op de grond lag. Drie agenten raakten lichtgewond. Ze hebben aangifte gedaan van belediging, bedreiging en mishandeling.

De twee verdachten zijn een 40-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel en een 41-jarige man uit Fijnaart. Ze zitten vast.

Bron : RTL Nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Automobilist crasht in Rotterdam na gebruik lachgas

“Dagelijks raken honderd mensen vermist.”