in

Erdogan : Turkije zal persvrijheid nooit opgeven

Ter gelegenheid van Journalisten Dag, heeft Turkse president, Recep Tayyip Erdogan gezegd dat media een onmisbaar element van democratie is.

“Turkije zal de persvrijheid nooit opgeven”, zegt Erdogan, zondag, en benadrukt dat journalisten hun plicht moeten vervullen om het publiek nauwkeurig te informeren en bij te dragen aan de democratie.

In een bericht ter gelegenheid van de ‘Dag van de Journalisten’ op 10 januari, die sinds 1961 wordt gevierd ter ere van de rechten van journalisten, zei de Turkse president dat Turkije nooit zijn persvrijheid zal opgeven, en het zal nooit worden misbruikt om propaganda te verspreiden tegen het land vanuit binnen- of buitenland.

Erdogan zei dat de media een onmisbaar element van de democratie is om het openbare recht op nieuws te waarborgen, en dat journalisten een democratische en morele verantwoordelijkheid hebben om in een belangrijke behoefte van de samenleving te voorzien.

Ook benadrukte hij dat nieuwe mediakanalen die nieuws aanbieden in naam van de journalistiek, professionele principes en persethiek moeten volgen.

“In de wereld van vandaag waar de snelheid van informatie op een duizelingwekkende manier is toegenomen, is het begrip van nauwkeurige en eerlijke rapportage waardevoller dan ooit. Daarom hebben journalisten ook een grote verantwoordelijkheid in de strijd voor de waarheid tegen leugens en desinformatie”, aldus Erdogan.

Erdogan uitte zijn waardering en dankbaarheid aan de leden van de pers die zich tijdens de pandemie toegewijd hadden ingespannen om hun plichten te vervullen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Politie heeft vier 13-jarige aangehouden op verdenking van brandstichting

Nederlanders met migratieachtergrond moeten zich aan hele andere regels houden