in ,

Erdogan : “Nieuw-Zeeland premier Ardern zou een voorbeeld moeten zijn voor alle wereldleiders”

Turkije prees de door de regering van Nieuw-Zeeland getoonde empathie in de nasleep van de terreuraanvallen van vorige week op twee moskeeën die minstens 50 levens hebben geëist.

“Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Arderns reactie op de terreuraanval, empathie en solidariteit met alle moslims zou een voorbeeld moeten zijn voor alle leiders.” zei de Turkse president Erdogan, tijdens de vergadering van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC) op vrijdag.

Vrijdag markeerde precies een week sinds de aanvallen op Moslims, tijdens gebeden in de Al Noor en Linwood moskeeën, in Christchurch, de op twee na grootste stad van Nieuw-Zeeland.

Erdogan benadrukte dat de aanvaller niet genoemd mag worden om hem niet de beruchtheid te bieden die hij zoekt, “maar zijn daad van terreur mag nooit worden vergeten.”

“Door deze terrorist de straf te geven die hij verdient en al zijn connecties te onthullen, moeten we een zeer krachtige boodschap geven aan diegenen die dezelfde nevendoelen hebben.” voegde hij eraan toe.

“De OIC kan niet onverschillig zijn voor gebeurtenissen die de toekomst van de hele mensheid en de islamitische wereld bedreigen.” aldus President Erdogan.

Hij zei dat de mensheid islamofobie moet bestrijden met dezelfde vastberadenheid die het na de Holocaust tegen het antisemitisme heeft gevochten, eraan toevoegend dat het fenomeen niet beperkt is tot politiek, het maatschappelijk middenveld of de wetenschap, maar een belangrijke zorg is voor leiders, veiligheidstroepen en mensen op straat.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Het extreemrechtse FVD is de grootste partij in de Eerste Kamer

No brexit please: al 2,5 miljoen mensen tekenen Britse petitie om in EU te blijven