in ,

Erdoğan: Iemands geloof beledigen is geen vrijheid van meningsuiting

De Turkse president, Recep Tayyip Erdoğan, veroordeelde de toenemende islamofobie in westerse landen en zei opa zaterdag dat het beledigen van overtuigingen van mensen niets te maken heeft met vrijheid van meningsuiting.

“We hebben de kwetsende opmerkingen in Frankrijk, jegens de profeet Mohammed, onder het label, vrijheid van denken, op de voet gevolgd,” aldus Erdoğan in een videoboodschap voor de 23e jaarlijkse conventie van de Muslim American Society.

“Het beledigen van heilige figuren van mensen is ver verwijderd van vrijheid. Omdat de gedachte anders is, is de belediging anders.”

Erdoğan benadrukte dat ideologisch fanatisme meer terrein heeft gewonnen en zei dat degenen die beledigingen jegens de profeet aanmoedigen en degenen die aanvallen op moskeeën negeren, hun fascisme proberen te verbergen.

Hij onderstreepte dat ze de vrijheid van denken en de pers gebruiken, terwijl ze heilige waarden aanvallen, en zei dat ze zelfs de geringste kritiek op zichzelf niet kunnen tolereren.

De president beschreef islamofobie als een ziekte die zich sneller verspreidt dan het coronavirus en zei, “Cultureel racisme, discriminatie en onverdraagzaamheid hebben een niveau bereikt dat niet verborgen kan worden in landen die al vele jaren worden geprezen als bakermat van de democratie.”

Erdoğan benadrukte dat islamofobie en xenofobie zijn veranderd in een trend die het staatsbeleid stuurt en het dagelijks leven bemoeilijkt. Hij voegde toe dat de marginalisering van moslims vanwege hun overtuigingen, taal, namen of kleding in veel landen gewoon is geworden.

Hij zei dat Turkije, dat ernaar streeft etnische en sekte gebaseerde conflicten te voorkomen, niet aarzelt om te reageren als iemand zich op hun heilige waarden richt.

“We proberen een evenwichtig, eerlijk en zelfverzekerd beleid te voeren dat een voorbeeld zal zijn voor de hele mensheid, vooral met betrekking tot religieuze vrijheden. We bemoeien ons niet met iemands geloof of levensstijl, en we garanderen de vrijheid van aanbidding van al onze burgers die in het land wonen.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Rotterdamse politie in bezit van maffia hit-list

Burgemeester Eindhoven heeft noodbevel afgekondigd