in

Enorme wachtrijen bij heropening van Belgische winkels

Niet-essentiële winkels in België zijn maandag heropend na een sluiting van 50 dagen. De eerste dag van opening sinds de federale regering op 18 maart strenge beperkingen oplegde, zag hele lange rijen en uren wachttijd om boodschappen te doen.

Minister van Volksgezondheid, Maggie De Block uitte haar bezorgdheid over berichten over de lange wachtrijen. Ze moedigde mensen aan om ‘naar hun gezond verstand te luisteren’ en naar huis te gaan als ze een menigte voor de winkels zien, “Het is niet al te bemoedigend voor de tweede fase van hijsmaatregelen.” zei ze, terwijl ze commentaar gaf op de foto’s van mensen die de regels voor sociale afstand niet respecteren.

Grote meubel- en sportwinkels waren de meest populaire bestemmingen in de buitenwijken van de stad, terwijl mensen zich haastten naar fast-fashionwinkels en non-food discountwinkels in de binnenstad.

Mensen waren bereid uren in de honderden meters lange lijnen door te brengen, maar echt gezellig winkelen zit er niet in want iedereen wordt verwacht om hun boodschappen binnen 30 minuten af ​​te ronden.

Veel winkels hebben aanvullende voorzorgsmaatregelen ingevoerd om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Sommige plaatsen vereisen dat hun klanten mondmaskers dragen, terwijl andere richtingslijnen op de vloer plaatsen en afstand voor de kassa’s worden vereist.

Sommige kledingwinkels houden kleedhokjes gesloten en bieden een onvoorwaardelijk retourbeleid als het artikel niet bij de klant past. In dit geval wordt de jurk in quarantaine geplaatst en gedesinfecteerd.

De volgende stap van uitfasering wordt verwacht in een week waarin kinderen naar school kunnen terugkeren, maar de regering staat verdere verruiming van maatregelen alleen toe als de statistieken een gestage afname van de uitbraak bevestigen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Politie heeft vier mensen gedood in 2019

Brussel waarschuwt Nederland voor ‘corona’ vouchers van luchtvaartmaatschappijen