in

Engelse kinderen van 7 ingezet voor drugstransport, grooming en geweld

Kinderen worden op steeds lagere leeftijd ingezet voor criminele praktijken. Dat schrijft de Britse kinderbescherming in een rapport. Soms worden zelfs kinderen van zeven jaar oud gebruikt.

De kinderen worden bijvoorbeeld ingezet om drugs te vervoeren, maar ook voor grooming (online kinderlokken) en voor het veroveren van nieuwe markten voor de drugsverkoop.

De gemiddelde leeftijd waarop kinderen worden ingelijfd door criminele organisaties ligt tussen de 14 en 17 jaar, maar die lijkt jonger te worden, schrijft de kinderbescherming. Het zou in totaal gaan om tienduizenden kinderen.

Dienstenrooster
Volgens het rapport wordt het probleem bij kinderen onder de 10 jaar oud niet herkend en dus worden er ‘kansen gemist’ om kinderen te beschermen. De organisaties gaan volgens The Guardian ook steeds slimmer te werk. Ze werken bijvoorbeeld met een dienstenrooster, waardoor de kinderen minder lang weg zijn en er minder argwaan wordt gewekt.

De kinderen zouden onder druk worden gezet en zo gedwongen worden het werk te gaan doen. Er wordt geweld gebruikt en er wordt gedreigd met geweld tegen hun geliefden.

Slachtoffers in plaats van daders
De kinderbescherming wil meer aandacht voor het probleem. Daarbij zouden de kinderen die het aangaat geen straf moeten krijgen, maar zouden ze gezien moeten worden als slachtoffers in plaats van daders.

Bron : RTL Nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

55-jarige man doodgeschoten op parkeerplaats in Houten

Boze reacties op niet vergoeden pil: hoezo geen medische noodzaak?