in ,

Engels-Italiaans team hoopt op vaccin tegen Covid-19 in september

Een Engels-Italiaans partnerschap staat in de frontlinie bij de ontwikkeling van een coronavirusvaccin, dat in september klaar zou kunnen zijn, volgens onderzoekers.

De onderneming brengt het Italiaanse Advent-IRBM samen, gevestigd in de stad Pomezia, ten zuiden van Rome en het Jenner Institute van de Universiteit van Oxford. Het team heeft het testen van het vaccin door mensen versneld, dat eind april in het Verenigd Koninkrijk zal beginnen.

“In het licht van de gegevens die de afgelopen weken zijn verzameld, vertrekt de eerste batch van het vaccin naar Engeland, waar tests worden uitgevoerd op 550 gezonde vrijwilligers.” aldus Piero Di Lorenzo, de CEO en oprichter van Advent-IRBM.

Di Lorenzo legt uit dat het team heeft besloten verder te gaan met menselijke tests nadat ze de ‘niet-toxiciteit’ van het vaccin hadden bevestigd, die het resultaat was van effectieve laboratoriumtests, “Als fase 1 van klinische proeven succesvol is, verwachten we dat het vaccin al in september klaar is voor gebruik om gezondheidswerkers en wetshandhavers te vaccineren.”

Sarah Gilbert, een vaccinologie deskundige aan de universiteit van Oxford, is ook erg optimistisch over de resultaten van de proeven. Op zaterdag vertelde ze het Britse dagblad The Times dat ze “80 procent zeker” is dat het vaccin dat door haar team wordt ontwikkeld, zou werken.

Di Lorenzo voegde er ook aan toe dat er gesprekken gaande zijn met een pool van internationale investeerders en verschillende regeringen voor een “relevante investering”, die de ontwikkeling van het vaccin en de industriële productie ervan verder zou versnellen.

Wetenschappers en onderzoekers racen wereldwijd tegen de tijd om een vaccin te ontwikkelen voor het nieuwe coronavirus, dat tot nu toe meer dan 120.400 wereldwijd heeft opgeëist, volgens de in de Verenigde Staten gevestigde Johns Hopkins University. Over het algemeen heeft het virus zich naar 185 landen verspreid sinds het voor het eerst in december in China opdook.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) worden momenteel 70 vaccins ontwikkeld, waarvan er drie al goedkeuring hebben gekregen om op mensen te worden getest.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Trump stopt met de financiering van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)

Farid Azarkan vreest voor de toekomst van DENK