in

Engeland zoekt Coronavirus vrijwilligers

Het Britse, Queen Mary BioEnterprises Innovation Centre heeft een vacature geplaatst waarvan je je even afvraagt of het al één April is. Britse wetenschappers zijn namelijk op zoek naar een vaccin tegen het coronavirus (Covid-19) en om een adequaat vaccin te kunnen ontwikkelen hebben ze vrijwilligers nodig die ze mogen besmetten met het virus in het kader van een klinisch onderzoek.

Verschillende Britse media hebben het over de zoektocht van het laboratorium. Het Queen Mary BioEnterprises Innovation Centre is op zoek naar 24 proefpersonen die zich vrijwillig willen laten besmetten met twee varianten van het nieuwe coronavirus: 229E en OC43. Dit zijn de minder gevaarlijke, ‘humane’ coronavirussen, die onder meer een neusverkoudheid veroorzaken. Natuurlijk krijg je behalve neusverkoudheid, ook betaald voor je vrijwillige bijdrage. Het gaat hier om 3500 pond, iets meer dan 4000 euro.

Voor 4000 euro wordt je niet aleen maar besmet met het coronavirus maar wordt je ook twee weken in quarantaine geplaatst in het zogenaamde ‘FluCamp’ (Griep Kamp) Als vrijwilliger in deze niet zo gezellige kamp, heb je absoluut geen contact met het buitenwereld en volg je een uiterst strikte regime. Wat je wel mag? Je mag twee weken lang medicatie innemen en jezelf laten testen aan verschillende dokters, waar je hopelijk goed mee kan opschieten want dat zijn de enige mensen die je de komende twee weken mag spreken.

Maar, je help wel intussen mee aan het ontwikkelen van een vaccin tegen het coronavirus.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Zijn er mensen genezen van het coronavirus?

Vaarwel Herfst. Hallo Lente!