in

Elke versoepeling van de coronamaatregelen zal voorzichtig moeten gaan

Wijzigingen in de huidige coronamaatregelen zullen beperkt blijven tot kleine voorzichtige stappen, “zelfs als een versoepeling van de regels een optie is”, vertelde minister, Hugo de Jonge, aan verslaggevers na de vergadering van vrijdag met de hoofden van de regionale veiligheidsraad.

Hoewel de infectiecijfers zijn gedaald, neemt de meer besmettelijke variant van het coronavirus die voor het eerst in Groot-Brittannië werd geïdentificeerd toe, “en een derde golf van infecties is een zekerheid”, aldus de Jonge.

“De realiteit is dat er maar heel weinig mogelijk is”, zei hij. De ministers komen zondag bijeen in de ambtswoning van de premier om de laatste situatie te bespreken en zullen voorafgaand aan de persconferentie van dinsdag naar gezondheidsdeskundigen van het Outbreak Management Team luisteren.

De huidige lockdown en de avondklok lopen beide af op 2 maart, maar premier Mark Rutte heeft al eerder gezegd dat het er niet goed uitzag en er geen mogelijkheid is momenteel voor versoepelingen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Avondklok blijft voorlopig nog van kracht : Beslissing volgende week

Het Coronavirus treft internationale gemeenschap: Banen en inkomen worden bedreigd