in

Eerste zomerdag brengt drukte mee naar stranden en parken

Het was vandaag de eerste officiële zomerdag van het jaar met temperaturen tot wel 25 graden bij weerstation De Bilt in Utrecht, maar het zonnige weer leidde tot drukte in stranden en files op de weg.

Hubert Bruls, voorzitter van de regionale vereniging van de veiligheidsraad, vertelde de NOS dat het op sommige gebieden te druk was, waardoor politie en bewakers moesten ingrijpen. Het Somerlustpark aan de Amstel in Amsterdam, Utrecht, Soest en Noorderplantsoen in Groningen behoorden tot de plaatsen waar stadswacht en politie in actie moesten komen.

In Giethoorn, normaal gesproken voorbehouden aan bijzonder Chinese toeristen, waren de waterwegen zo druk dat er bewakers werden ingezet om de drukte te beheersen, volgens een bericht van de NOS.

“Als dit is hoe het in de zomer zal zijn, dan gaan we een zomer van beperkingen tegemoet.” aldus Bruls, “Zonder actie is het onmogelijk om de sociale afstand te bewaren.”

Met name Nederlandse kustplaatsen werden gedwongen maatregelen te nemen om te voorkomen dat dagjestoeristen massaal naar de kust trekken. In Noord-Holland zijn de wegen naar de stranden van Bloemendaal, Heemskerk, Wijk aan Zee, IJmuiden, Castricum en Zandvoort enige tijd gesloten geweest en hebben lokale ambtenaren er bij de mensen op aangedrongen om thuis te blijven.

“In Vlissingen werd de boulevard aan het water afgesloten om de druk te verminderen en werden meerdere wegen in Zeeland geblokkeerd door druk verkeer.” aldus de ANWB-automobielorganisatie.

In Limburg stonden lokale overheden bij de grens om Duitse bezoekers te vragen weg te blijven. Hemelvaartsdag is traditioneel een dag waarop Duitsers massaal het outletcentrum in Roermond bezoeken.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Instagram komt met videochatten

Transavia zal vanaf 4 juni vluchten hervatten