in

Eerste lokale lockdown in Groot-Brittannië

Het ministerie van Volksgezondheid Tweet dat het landelijke dodental inmiddels 43.730 heeft bereikt, terwijl 312.654 mensen positief zijn getest.

Leicester, een stad in het centrum van Engeland met ongeveer 300 duizend inwoners, wordt de eerste lokatie in het land die een lokale afsluiting krijgt. Er zijn de afgelopen twee weken ongeveer 950 nieuwe infecties geweest en 10 procent van alle coronabesmettingen in Engeland, vorige week, waren in Leicester.

Vanaf donderdag worden de niet-essentiële winkels weer gesloten en sluiten de scholen voor meeste leerlingen.

Dit betekent dat Leicester, de ‘Super Saturday’, zoals de versoepeling van maatregelen vanaf 4 juli in Engeland wordt genoemd, zal moeten missen. Restaurants, pubs, kappers en bioscopen mogen vanaf deze weekend weer open in het land.

De afsluiting van Leicester wordt binnen twee weken herzien en wordt ook toegepast op omliggende steden en dorpen.

Leider van de oppositiearbeid, Sir Keir Starmer, vertelde de lokale media dat hij de lokale afsluiting steunde, maar dat de regering een persconferentie moest houden om de zaken op te helderen, “Ze zeiden dat ze persconferenties opnieuw zouden bijeenroepen wanneer er belangrijke dingen gebeuren, dit is belangrijk,” aldus Starmer, “We willen zeker vandaag nog een persconferentie, omdat mensen in Leicester antwoorden eisen op volkomen legitieme vragen.”

De woordvoerder van de premier zei dat er “geen huidig plan” was voor een speciale persconferentie over deze kwestie, aangezien de gezondheidssecretaris al met het parlement en de lokale media heeft gesproken.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Beloofde loonsverhoging van 1 juli gaat niet door

EU heft reisverbod op voor 15 landen : Turkije blijft op waarschuwingslijst