in

Eerste coronavirus patiënt in Turkije

Ook Turkije lijkt niet immuun tegen het coronavirus en heeft woensdagochtend bekend gemaakt dat er een man positief is getest op het virus, “De geïnfecteerde persoon liep het virus op na zijn terugkeer uit Europa. Hij is volledig geïsoleerd.” aldus minister van Volksgezondheid Fahrettin Koca tijdens een persconferentie in de hoofdstad Ankara.

Koca laat weten dat het goed gaat met de patiënt. Zijn familie en degenen die met hem in contact zijn gekomen zijn onder toezicht genomen, “alle voorzorgmaatregelen zijn genomen.”

“Diagnose is op zeer vroege stadium gesteld. Als er een virusinfectie in het land is, is deze zeer beperkt. Één of meer gevallen van het coronavirus moeten niet als een epidemie worden beschouwd.” voegde hij toe.

“Het coronavirus is niet sterker dan de maatregelen die we zullen nemen. Een in quarantaine geplaatste patiënt kan de samenleving niet bedreigen.”

Ook benadrukte Koca nogmaals om niet te reizen als dit echt niet hoeft, “Ga alsjeblieft niet naar het buitenland tenzij het verplicht is. We moeten de richtlijnen van het ministerie volgen om ons te beschermen tegen het coronavirus.”

“Turkije was zich al aan het voorbereiden tegen het coronavirus. Wij zullen nationaal vechten tegen dit wereldwijde probleem.”

Turkije sloot vorige maand de grens met Iran, dat zwaar getroffen is door het virus, en annuleerde alle vluchten naar het land.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Vaarwel Herfst. Hallo Lente!

Drie mannen met geladen wapen aangehouden op Schiphol