in

Een vijfde van Britten zullen coronavaccin weigeren

De UCL heeft 70 duizend mensen ondervraagd en van de ondervraagden, hebben maar 49 procent laten weten dat ze “zeer waarschijnlijk” een vaccin zouden nemen, en 10 procent zei dat het “zeer onwaarschijnlijk” is dat ze een vaccin zullen accepteren.

Uit het rapport bleek dat er “aanzienlijke niveaus van verkeerde informatie onder het grote publiek over vaccins” worden verspreid.

“Ik denk dat dit misschien suggereert, dat de algemene overtuiging onder sommige mensen is, dat vaccins niet per se veilig zijn.” aldus hoofdauteur, Dr. Daisy Fancourt.

Meer dan de helft van de ondervraagden, 53 procent, zeggen dat vaccins onvoorspelbare bijwerkingen konden veroorzaken, en 38 procent vindt dat natuurlijke immuniteit beter is dan vaccin immuniteit. Slechts 4 procent is van mening dat vaccins geen bescherming bieden, en nog eens 4 procent is er ook sterk van overtuigd dat vaccins een truc zijn van farmaceutische bedrijven om winst te maken.

“Mensen hebben gesproken over regulering, goedkeuring en dat soort dingen tijdens deze pandemie, maar niet iedereen begrijpt wat dat betekent.” aldus Fancourt.

“De reden waarom we hier nu naar hebben gevraagd, is omdat het even duurt voordat verkeerde informatie is afgebroken of vertrouwen is opgebouwd. Maar dit geeft ons een aanwijzing voor de komende maanden, over hoe belangrijk het is om mensen uit te leggen welke processen vaccins doorlopen om er zeker van te zijn dat ze veilig zijn, zodat mensen begrijpen hoe goed gecontroleerd een vaccin op dat moment eigenlijk is, voordat het op de markt wordt gebracht.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Het coronavirus stimuleert online winkelen

UMC Utrecht start proeven met snelle coronavirus-tests