in

Een op de drie kinderdagverblijven verwacht binnenkort te sluiten

Nu medewerkers, die seizoengebonden last krijgen van hoestklachten of een loopneus, getest moeten worden, “duurt het te lang om de gaten op te vullen”, zegt verenigingsdirecteur, Emmeline Bijlsma, tegen omroep NOS, “De dagverblijven kunnen niet genoeg mensen inplannen. Bovenop het structurele personeelstekort, kan een op de drie centra nu 10 procent van zijn werknemers niet gebruiken (vanwege coronavirus-tests) en dat betekent dat ze moeten sluiten.”

Ongeveer 220, van de 1100 kinderdagverblijven die de vereniging vertegenwoordigt, namen deel aan het onderzoek. “Een ongewoon hoog aantal.” aldus Bijlma. De oplossing voor de crisis ligt in het prioriteren van testen voor medewerkers van kinderdagverblijven. De vereniging heeft inmiddels een verzoek ingediend bij het ministerie van Sociale Zaken.

Maar ook andere essentiële beroepen, zoals gezondheidszorg en onderwijs, pleiten voor preferentiële toetsing. Bijlsma zegt dat er een lijst met cruciale beroepen moet worden gemaakt om ervoor te zorgen dat sleutelarbeiders snel worden getest ‘anders valt de Nederlandse economie weer stil’.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Patiënten onvoldoende geïnformeerd over kankerverwekkende stoffen in veelgebruikte medicijnen

Coalitie wil Griekse vluchtelingen naar Nederland halen