in

Een derde van Nederlanders denkt dat ze nooit besmet zullen raken

Uit het onderzoek, waarbij een groep van 1077 mensen was betrokken en dat namens de krant werd uitgevoerd, bleek dat 28 procent van de ondervraagden overtuigd is dat ze nooit besmet zullen raken met het coronavirus.

Daarnaast denken veel mensen dat ze al coronavirus hebben gehad, ook al zijn ze nooit hierop getest. Ongeveer 25 procent van de mensen die geen test hebben ondergaan, zegt dat ze denken of vermoeden dat ze ooit coronavirus hebben gehad sinds het begin van de pandemie.

Het Parool heeft ook een aantal deskundigen op het gebied van ouderengeneeskunde en medische ethiek geïnterviewd over hoe ouderen en mensen met kwetsbare gezondheidsproblemen het beste kunnen worden beschermd tegen het virus, nu de besmettingscijfers weer groeien en jongeren de belangrijkste dragers blijken te zijn.

Een aantal van hen, waaronder leden van het Outbreak Management Team van de overheid, hebben gezegd dat het totale verbod op bezoek aan verpleeghuizen, zoals eerder bij de pandemie, niet zou moeten worden herhaald, maar riepen op tot een open discussie over wat het beste kan worden gedaan.

Voormalig VVD-senator en hoogleraar medische ethiek, Heleen Dupuis, zegt dat we ouderen thuis moeten laten zitten en jongeren meer de ruimte moeten geven, “Zij zijn degenen die sociale processen gaande moeten houden. Het is een logisch en verdedigbaar standpunt.” zegt de 75-jarige Dupuis tegen de krant, “En voor onze eigen bescherming is het beter als we zo min mogelijk naar openbare plaatsen gaan.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Lokale PvdA-fractievoorzitter dood gevonden in huis

148 boetes uitgedeeld voor niet dragen mondmasker