in

Echtpaar krijgt gevangenisstraf voor het oplichten van tientallen hotels en restaurants

Een echtpaar die hotels, restaurants en andere bedrijven uit duizenden euro’s heeft opgelicht, is tot drie en vier jaar gevangenisstraf veroordeeld door rechters in Assen.

Het echtpaar, die zich bij de politie meldde nadat hun foto online was geplaatst, bedacht excuses om uit te leggen waarom zij hun rekeningen niet betaalden.

In totaal verloren 60 bedrijven geld aan het koppel. Meeste bedrijven bevinden zich in Noord-Holland en Overijssel.

De rechtbank kreeg te horen dat Jan V. (63) een oplichter is met meerdere veroordelingen. Jolanda H. (54) ontmoette hem in 2003 en heeft ook vijf eerdere veroordelingen op haar naam staan.

De rechtbank werd verteld dat beide een persoonlijkheidsstoornis hebben en zijn begonnen met therapie om hun leven te verbeteren.

Het paar ging afgelopen augustus naar de politie nadat een hotel in Tubbergen een foto van hen had geüpload toen ze vertrokken zonder de rekening van 970 Euro te betalen.

De oproep van het hotel voor hulp bij het opsporen van het paar bracht verschillende andere bedrijven ertoe om naar voren te komen en te vertellen dat het echtpaar hen ook had opgelicht.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Vrouw vast voor betrokkenheid kwartetmoord Enschede

Oude guldenbiljetten zijn nog steeds geld waard