in ,

E-sigaretten en alle (exotische) smaken ook opnemen in rookverbod

De maatregelen, die dinsdag in een briefing aan het parlement zijn voorgelegd, zijn bedoeld om roken voor jongeren minder aantrekkelijk te maken. Roken is vanaf begin volgend schooljaar verboden op alle schoolpleinen en vanaf 1 oktober mogen sigaretten en shagtabak alleen in neutrale verpakkingen worden verkocht.

Uit onderzoek van de Trimbos verslavingskliniek eerder dit jaar bleek dat 27 procent van de 12- tot 16-jarigen een e-sigaret heeft gebruikt, evenals 44 procent van de beroeps- en hbo-studenten.

Trimbos zei ook dat er steeds meer aanwijzingen zijn dat de e-sigaret een springplank is geworden naar tabak. Vooral de smaken zijn aantrekkelijk voor jongeren, evenals de lage kosten, “Deze nieuwe inzichten bevestigen dat de rookvrije generatie waar we naartoe werken ook een generatie zonder e-sigaretten moet zijn.” aldus minister van Volksgezondheid, Paul Blokhuis in de briefing, “Er is geen plek voor al deze verleidelijke, exotische smaken.”

“E-sigaretten met tabakssmaak blijven in de verkoop als ‘ultieme hulp’ om verharde rokers te helpen met stoppen.” zei Blokhuis.

Er zullen ook regels worden ingevoerd voor de IQOS, een soort e-sigaret die tabak verhit. Het valt onder dezelfde regels als voor andere tabaksproducten, met een leeftijdsgrens en een reclameverbod.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Officieel begin van hittegolf in Nederland : Temperaturen tot 30 graden

Corona : Twee dagen in juni geen doden gemeld