in , ,

Dutch Design Week in Eindhoven

Dutch Design Week is weer begonnen in Eindhoven. Van 20 tot en met 28 oktober draait het in Eindhoven alleen maar om design. Meer dan 2600 designers presenteren hun werk en concepten aan meer dan 335 duizen bezoeker uit het binnen- en buitenland.

Verspreid over zo’n 110 locaties door heel Eindhoven, organiseert en faciliteert Dutch Design Week (DDW) onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten. Maar DDW is niet zoals alle andere design evenementen, en wat onderscheid hun van andere events? Dutch Design Week concentreert zich op ontwerpen voor de toekomst. Natuurlijk zijn er alle soorten en aspecten van design aanwezig tijdens DDW, maar nadruk ligt op de toekomst; experiment, vernieuwing en cross-over.

Ook dit jaar wordt het jonge talant in het zonnetje gezet tijdens Dutch Design Week, want hun zijn ook de toekomst. De Design Academy Graduation Show 2018 (afstudeerprogramma) wordt voor het eerst sinds 20 jaar buiten het Design Academy gehouden. In de historische Campina Milk Factory kunnen bezoekers 208 projecten bezichtigen van 185 afgestudeerde Design Academy Eindhoven studenten. Over waarom er na twintig jaar van locatie is veranderd voor de tentoonstelling, zegt creatief directeur Joseph Grima, “De relevantie van design van vandaag heeft ons een positie gegeven waarin wij als een beroep ongeëvenaarde invloed hebben op onze collectieve toekomst. Nu is het aan ons, als instelling, om de horizon van het ontwerponderwijs uit te breiden als antwoord, ons te bevragen en opnieuw te bezien hoe we ons werk presenteren en discours en debat genereren.”

Behlave de tentoonstelling van de Design Academy Eindhoven studenten, is er natuurlijk nog voldoende te zien (en horen) in en om het stad van Eindhoven. Zo is er de hele week een nieuwe collectie en presentatie van Piet Hein Eek, Cybernetic Forest in de BioArt Laboratories of je kan ook een kijkje nemen in het Ketelhuis voor Mobiliteit van de Toekomst door Renault.

Moe van al het wandelen? Er zijn Design gerichte pop-up restaurants in het centrum en in de avond kan je genieten van live muziek in de Effenaar of naar het Melkfabriek voor Robot Love, een interactieve tentoonstelling over de liefde tussen mens en robot (aanrader!)

IMG_8213

IMG_8209

IMG_8204

IMG_8208

IMG_8203

IMG_8204

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nieuwe behandeling diabetes voorkomt spuiten

Geen nieuwe koopwoningen, maar wel een prijsstijging