in

Duizenden protesteren in Berlijn tegen COVID-19 beperkingen

Ongeveer 15 duizend demonstranten, die weigerden gezichtsmaskers te dragen en zich niet aan de regels voor sociale afstand houden, riepen op om een ​​einde te maken aan de COVID-19 beperkingen.

De politie bleef tevergeefs, aandringen bij de demonstranten om zich te houden aan de regels voor sociale afstand.

De demonstratie was georganiseerd door corona-ontkenners en neonazistische activisten en had als motto, “The End of the Pandemic – Freedom Day” gebaseerd op de titel van een propagandafilm geproduceerd door Leni Riefenstahl over het nazi-partijcongres in 1935.

Mensen uitten hun protest tegen de coronamaatregelen door te fluiten en gezangen van ‘vrijheid’ of ‘verzet’. Slogans als “De grootste samenzweringstheorie is de coronavirus pandemie” werden ook gehoord vanuit de menigte.

Veel demonstranten schreeuwden ook tegen mensen die naar de demonstratie keken en riepen hen op om hun gezicht en neusbescherming af te doen.

Saskia Esken, de co-voorzitter van de co-regerende sociaal-democratische partij (SPD), reageerde via Twitter op de demonstranten. Zo noemt ze hen “Covid-idioten voor het vieren van de tweede golf in Berlijn” op haar Twitter pagina. Ook uitte ze haar ongenoegen tegen de demonstranten voor het niet respecteren van de coronamaatregelen zoals, sociale afstand of het dragen van een gezichtsmasker.

“Ze brengen niet alleen onze gezondheid in gevaar, ze brengen onze successen in gevaar tegen de pandemie en voor de revitalisering van de economie, het onderwijs en de samenleving. Onverantwoord !” voegde Esken toe.

©NieuwsOn
Foto : Anadolu Agency (AA)

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Amsterdam sluit 3 cafés vanwege corona

België geeft code ‘oranje’ aan 3 Nederlandse provincies