in ,

Duitsland’s meest gezochte man gearresteerd in Amsterdam

De Nederlandse politie heeft een 60-jarige Duitser, die wegens zijn rol in een reeks gewelddadige gewapende overvallen wordt gezocht in Duitsland, opgepakt in een privéwoning in een rustige woonstraat in het westen van Amsterdam.

Rechters zullen woensdag beslissen of Thomas Drach, die eerder 14 jaar in de gevangenis zat voor de ontvoering van de Duitse industrieel Jan Philipp Reemtsma, moet worden uitgeleverd aan Duitsland om te worden aangeklaagd.

Drach wordt momenteel in Duitsland gezocht voor drie “spectaculaire overvallen” in 2018 en 2019, waaronder geldtransporten bij Ikea-winkels in Keulen en Frankfurt, waarbij de daders de geldtransportwagen in een hinderlaag hadden gelokt, zijn ontsnapt met een gestolen auto en vervolgens in de buurt in brand hebben gestoken. Ze zijn vervolgens in andere auto’s ontsnapt.

De verdachten gebruikten auto’s die waren gestolen in Nederland, waardoor onderzoekers dachten dat er een Nederlandse link was. Er was een internationaal arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd.

Drach wordt, volgens Duitse media, als een zeer gevaarlijke man beschouwd. Na zijn vrijlating in 2013 was hij uit de publieke oog verdwenen. “Hij wordt er lang van verdacht in Nederland te hebben gewoond”.

De politie arresteerde Drach nadat hij de deur van de flat waar hij verbleef, rond 5 uur ‘s ochtends had ingeslagen. De lokale bewoners melden dat ze een zeer luide knal hoorden waardoor ze wakker werden. Anderen melden dat ze politieauto’s buiten het pand hebben gezien.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Parlementsleden roepen demissionair-kabinet op om cafés en terrassen te openen

Meer groene stroom in Nederland dankzij wind, zon en biomassa