in

Duitsland ziet een toename van anti-islam gerichte misdaden

Duitsland registreerde in 2020 meer dan 900 islamofobe haatmisdrijven, volgens officiële cijfers die maandag zijn gepubliceerd.

Vorig jaar werden tussen januari en december bijna 80 moskeeën aangevallen, en ten minste 48 mensen raakten gewond door anti-islamitische misdrijven.

De Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de cijfers vrijgegeven naar aanleiding van een parlementaire vraag van de linkse oppositiepartij.

De Duitse politie registreerde vorig jaar 901 anti-islamitische haatmisdrijven en aanslagen, tegen 884 een jaar eerder, volgens de laatste cijfers. Deze omvatten beledigingen op sociale media, dreigbrieven, verstoring van religieuze praktijken, fysiek geweld en schade aan eigendommen.

Het aantal gewonden bij islamofoob geweld is volgens de officiële cijfers gestegen van 34 in 2019, naar 48 in 2020. Deze aanslagen zijn volgens de politie veelal gepleegd door neonazi’s en rechtsextremisten.

De wetgever van de linkse partij, Ulla Jelpke, vertelde de krant Neue Osnabrücker Zeitung dat de door de politie gerapporteerde cijfers “slechts het topje van de ijsberg” waren. Ze zei dat de werkelijke cijfers waarschijnlijk hoger zouden zijn, aangezien veel slachtoffers geen strafrechtelijke klachten indienen bij de politie.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Thierry Baudet in het middelpunt van nieuwe racisme-rel

Het coronavirus houdt van de kou