in

Duitsland ziet een nieuw hoogtepunt in dagelijkse coronabesmettingen

Volgens de cijfers die zijn vrijgegeven door het Robert Koch Institute, vestigde het land voor de tweede keer binnen een week een nieuw record in dagelijkse gevallen.

Donderdag meldde het instituut 6.638 nieuwe coronabesmettingen, een record dat werd verbroken door het aantal besmettingen op vrijdag.

Tijdens de eerste piek in maart bedroeg het hoogste aantal COVID-19 gevallen per dag in Duitsland 6.294, volgens de officiële cijfers. Ondanks een sterke stijging van het dagelijkse aantal nieuwe gevallen deze week, blijven de dagelijkse sterfgevallen in Duitsland relatief laag.

Lokale gezondheidsautoriteiten meldden 24 nieuwe doden aan gevolgen van het coronavirus in de afgelopen 24 uur, waardoor het totale dodental van het land, sinds de uitbraak, op 9.734 komt.

De toename van het aantal nieuwe gevallen werd gedeeltelijk toegeschreven aan wijdverbreide tests, die het mogelijk maken om milde gevallen en asymptomatische infecties te identificeren.

Ondanks de snelle toename van nieuwe gevallen, bleven degenen die in het ziekenhuis werden opgenomen vanwege COVID-19 en degenen die werden opgenomen op intensive care-afdelingen relatief stabiel.

Op donderdag werden 655 coronapatiënten behandeld op intensive care en 329 waren aan beademingsapparaten.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Meer dan 1,1 miljoen coronadoden wereldwijd

Hema gered? Parcom in gesprek om het bedrijf over te nemen