in

Duitsland waarschuwt voor tweede golf Coronavirus

Duitsland kan deze zomer te maken krijgen met een tweede golf van coronavirus besmettingen, waarschuwde het bureau voor ziektebestrijding van het land op donderdag.

Lars Schaade, vice-directeur van het Robert Koch Instituut, vertelde op een persconferentie in Berlijn dat ondanks een afname van het aantal nieuwe infecties in de afgelopen weken, een tweede golf van de ziekte al in juli zou kunnen komen, “Of en wanneer we een tweede golf hebben, hangt af van ons gedrag. We hebben op dit moment geen vaccin of medicijn, de enige bescherming dat we hebben is onze eigen gedrag.”

Schaade drong er bij het publiek op aan de regels voor hygiëne en fysieke afstand strikt na te leven om de verspreiding van COVID-19 en een tweede golf van de ziekte te voorkomen.

Hij waarschuwde ook voor zelfgenoegzaamheid naarmate het weer warmer wordt, en onderstreepte dat zonlicht en hoge temperaturen een zeer beperkte impact zouden hebben op het verzwakken van het coronavirus.

De coalitieregering van de Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft woensdag besloten om de strikte sluitingsmaatregelen te versoepelen, te midden van een aanhoudende daling van het aantal coronavirusinfecties en sterfgevallen in het land.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Booking.com verliest 699 miljoen dollar in eerste kwartaal 2020

Corona-uitbraak in vluchtelingencentrum Friesland