in

Duitsland verlengt lockdown tot 14 februari en verscherpt maatregelen

Duitsland heeft dinsdag de coronamaatregelen verlengd tot 14 februari, omdat ze moeite hebben om een tweede golf van infecties in bedwang te houden.

Te midden van bezorgdheid over zeer besmettelijke mutaties van het virus, kwamen bondskanselier Angela Merkel en de premiers van de 16 federale staten tot strengere maatregelen, ondanks de langzaam afnemende coronagevallen.

In een gesprek met verslaggevers na haar videoconferentie met de premiers, zei Merkel dat “de mutatie van het coronavirus zorg baart”.

“Het gemuteerde virus is al ontdekt in Duitsland”, zei ze, maar volgens wetenschappers is het nog niet dominant.

“We moeten nu handelen. Dit is het moment om ons schrap te zetten voor het gevaar”, voegde Merkel toe.

Ze benadrukte dat als het aantal infecties laag blijft, het gemuteerde virus weinig kans heeft om zich te handhaven.

De kanselier heeft het dragen van medische maskers in het openbaar vervoer verplicht gesteld en bedrijven zijn verplicht om alle werknemers die vanuit huis kunnen werken te vragen om dit te doen, tenzij dit onmogelijk is.

Volgens de nieuwe verordening mogen mensen geen zelfgemaakte stoffen maskers of sjaals dragen als gezichtsbedekking in winkels en in openbare treinen en bussen, in plaats daarvan wordt het gebruik van ‘klinische maskers’ verplicht gesteld, waaronder chirurgische maskers voor eenmalig gebruik en ademhalingsmaskers met filter bekend als FFP2-maskers.

Volgens de besluiten die tijdens de bijeenkomst zijn genomen, blijven scholen, kinderdagverblijven en alle niet-essentiële winkels landelijk gesloten tot ten minste 14 februari.

De acht uur durende online crisisgesprekken tussen Merkel en de premiers werden vanwege de gemuteerde virusvarianten met een week vervroegd.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Rutte : We zijn allemaal corona-moe. Ik ook.

Tunahan Kuzu roept Logo 3000 op het matje : Lesstof doorspekt met Islamofobie