in

Duitsland verbiedt ‘Homogenezing’

Jens Spahn (MdB, CDU/CSU) Foto: Stephan Röhl

Duitsland komt binnenkort met een verbod op de zogenaamde, ’Homogenezing’. De Duitse regering heeft een wetsvoorstel ingediend op woensdag, waardoor aanbieders van deze conversietherapieën, boetes opgelegd kunnen krijgen. Het kan zelfs zover gaan tot een gevangenisstraf.

Minister van Volksgezondheid, Jens Spahn zegt dat homoseksualiteit geen ziekte is, ‘daarom is alleen al de term therapie misleidend’. Ook benadrukt de christendemocratische bewindsman dat conversietherapieën vaak tot zwaar lichamelijk en geestelijk leed leiden, “Deze zogenaamde therapieën maken ziek en niet gezond.”

Ook heeft het verbod een maatschappelijke boodschap voor iedereen die worstelt met homoseksualiteit, “Het is oké, zoals je bent.” aldus Spahn.

Bij minderjarigen is de zogenaamde, ’Homogenezing’ helemaal verboden. Bij volwassenen komt het verbod op een groot deel en kan het bij uiterste gevallen leiden tot een jaar gevangenisstraf.

In Nederland wordt er ook gesproken over een mogelijke verbod op ’homogenezing’. Eind mei werd er door een meerderheid van de Tweede Kamermeerderheid een motie ingediend om een eind te maken aan deze ‘onverteerbare handelingen’. De christelijke partijen, FVD en de PVV stemden toen tegen die oproep.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Moslims en Christenen komen samen tegen Netflix

Geen witte Kerst in Nederland