in

Duitsland registreert recordaantal coronadoden

Duitsland zag woensdag een nieuw dagelijks hoogtepunt in het aantal doden aan gevolgen van het coronavirus, hoewel het aantal nieuwe gevallen is gestabiliseerd.

Het Robert Koch Institute meldt dat 487 patiënten zijn gestorven aan gevolgen van het coronavirus, in de afgelopen 24 uur, waarmee het totaal op 17.123 sterfgevallen komt tijdens de pandemie.

Het aantal nieuwe gevallen is de afgelopen dagen gestabiliseerd, maar blijft hoog in vergelijking met voorgaande maanden.

Nog eens 17.270 mensen zijn de afgelopen 24 uur positief getest op het coronavirus, iets onder het zevendaagse gemiddelde van 17.631 gevallen.

Het instituut heeft de afgelopen week gemiddeld 18.287 gevallen gemeld.

Sinds dinsdag worden er 3919 coronapatiënten behandeld op intensive care-afdelingen en 60 procent van hen gebruikten mechanische beademingsapparatuur.

Het instituut drong er bij mensen op aan om de coronamaatregelen strikt in acht te nemen, waaronder regels voor hygiëne en sociale afstand.

“Terwijl de incidentie van zeven dagen onder jongere leeftijdsgroepen stabiel is of licht daalt, stijgt de incidentie onder ouderen verder”, aldus het instituut.

“Omdat laatstgenoemden vaker een ernstigere ziekte hebben door COVID-19, neemt ook het aantal ernstige gevallen en sterfgevallen toe. Deze kunnen worden voorkomen als we de verspreiding van het SARS-CoV-2-virus voorkomen met behulp van infectiebeheersingsmaatregelen.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Aantal coronagevallen blijven wisselvallig maar minder coronapatiënten in het ziekenhuis

Horeca : Open op 17 januari ‘maatregel of niet’