in

Duitsland registreert de hoogste aantal dagelijkse coronadoden

Duitsland meldde woensdag 1129 doden aan gevolgen van het coronavirus, de hoogste dagelijkse tol sinds het begin van de pandemie.

Het land registreerde ook 22.459 nieuwe infecties in de afgelopen 24 uur, een stijging van 12.892 op dinsdag, volgens het RKI (het RIVM van het land).

Het Robert Koch Institute (RKI) waarschuwde voor de hoge transmissieniveaus, maar voegde eraan toe dat de laatste cijfers met de nodige voorzichtigheid moeten worden geïnterpreteerd vanwege de vertraagde rapportage tijdens de kerstperiode.

De landelijke lockdown, die op 16 december is begonnen, heeft een exponentiële groei van nieuwe infecties helpen voorkomen, maar het zevendaagse gemiddelde bleef boven de 18 duizend per dag.

De RKI constateerde dat het aantal nieuwe besmettingen bij ouderen de afgelopen weken is toegenomen en dat er ook een stijging is gemeld in het aantal ernstige coronagevallen en sterftes.

Van alle sterfgevallen waren 27.305 (88 procent) onder mensen van 70 jaar of ouder, “met een mediane leeftijd van 84 jaar”, aldus het instituut.

Duitsland heeft het op vier na hoogste aantal coronagevallen in Europa, na Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje.

Het nationale totaal staat nu op meer dan 1,68 miljoen, en minstens 32.107 gerelateerde sterfgevallen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Onderzoek naar politieagenten die racistische beledigingen uitten tijdens arrestatie

Ziekenhuis Amsterdam opent derde ICU om stijging van coronapatiënten op te vangen