in

Duitsland: Ouderen krijgen de eerste COVID-19 vaccins

De minister van Volksgezondheid in Duitsland zegt dat 80-plussers en ouderen in verpleeghuizen voorrang zullen krijgen bij vaccinatie.

80-plussers zullen als eerst worden gevaccineerd in Duitsland, zegt Duitse minister van Volksgezondheid, Jens Spahn op vrijdag.

Spahn zei op een persconferentie in Berlijn dat zijn ministerie de groepen heeft geïdentificeerd die prioriteit krijgen bij de vaccinatie, die volgende week van start gaat.

“We zullen eerst vaccinaties aanbieden aan degenen die deze bescherming dringend nodig hebben, de bewoners van verzorgingstehuizen, de 80-plussers en het zorgpersoneel,” zei hij, en voegde hij toe dat dit de mensen waren die het grootste risico lopen.

Bijna 50 procent van degenen die tot dusverre in Duitsland aan de ziekte zijn overleden, waren mensen ouder dan 80, benadrukt hij.

De eerstelijns gezondheidswerkers en maatschappelijk werkers waren onder degenen die de eerste vaccins ontvingen.

De tweede prioriteitsgroep die door het ministerie voor vaccinatie werd geïdentificeerd, omvat 70-plussers, mensen met dementie en transplantatie-patiënten.

60-plussers, chronisch zieke patiënten en werknemers in de publieke sector die met een hoog risico werken, zijn opgenomen in de derde prioriteitsgroep.

Duitsland is van plan om op 27 december te beginnen met vaccinaties tegen het coronavirus, als de Europese toezichthouders volgende week het vaccin van BioNTech en Pfizer goedkeuren.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Amsterdam komt met strenge regels : Weg met dagjestoerist, prostitutie en drugs

Verwarring bij klanten : Pakketpunten in winkels moeten sluiten