in

Duitsland laat arrestanten vrij na grote terreur-actie

Germany Deutschland Police Polizei

In het westen van Duitsland is de politie in actie gekomen tegen mensen die ervan werden verdacht een aanslag te willen plegen. Ze worden echter alweer vrijgelaten. Duitse media spreken van elf arrestanten in twee deelstaten, Noord-Rijnland-Westfalen (NRW) en Baden-Württemberg.

Eerst werd nog vermoed dat het om ’een splintergroepering van IS of sympathisanten ervan’ ging. Een krant meldde dat het Tadzjieken waren. Die zouden mogelijk een aanslag hebben willen plegen in het centrum van Düsseldorf, de hoofdstad van NRW.

Later liet de Duitse justitie weten dat het toch geen terreurverdachten zijn. De arrestanten werden opgepakt in onder meer Düsseldorf, Essen, Wuppertal, Duisburg en Mönchengladbach.

Het is niet duidelijk of de aanhouding van de terreurverdachten iets te maken heeft met de arrestatie van een 19-jarige Tadzjiek die vrijdag met een auto door de binnenstad van Essen raasde, ook dwars door een voetgangerszone. Over de beweegredenen voor de levensgevaarlijke rit is nog niets bekend.

Bron : De Telegraaf

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Opvang illegalen zorgt voor oproer in Amsterdam

Tweede verdachte van liquidatie Rotterdam aangehouden op Curaçao