in

Duitsland kan volgende week beginnen met coronavaccinaties

Immunisatie begint binnen enkele dagen, zodra EU-regelgevers volgende week het BioNTech-vaccin goedkeuren, zo zegt de Duitse minister van Volksgezondheid.

Duitsland zou vóór het einde van deze maand kunnen beginnen met vaccineren als de Europese toezichthouders volgende week het vaccin van BioNTech en Pfizer goedkeuren, zegt de minister van Volksgezondheid, Jens Spahn, op dinsdag.

Tijdens een persconferentie in Berlijn zei Spahn dat mediaberichten die aangaven dat het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) tegen 23 december een vergunning voor het vaccin van BioNTech zou verlenen, “goed nieuws” is voor iedereen.

Hij zei dat de Duitse gezondheidsautoriteiten alle voorbereidingen hebben getroffen en klaar zijn om met immunisaties te beginnen “tussen maximaal twee tot vier dagen” na de verwachte toestemming van het EMA.

Het vaccin van BioNTech en Pfizer, ontwikkeld in Duitsland, had al een vergunning voor noodgebruik gekregen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. De twee landen zijn begonnen met het vaccineren van prioritaire bevolkingsgroepen.

Duitsland heeft het op vier na hoogste aantal corona-infecties in Europa, na Frankrijk, Spanje, het Groot-Brittannië en Italië.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Positieve coronatesten blijven stijgen

Winkelstraten dicht maar Hema en Action mogen open blijven