in

Duitsland : “Geen reisverbod voor Turkije”

“De ‘reiswaarschuwing’ van Duitsland voor niet-EU-landen mag niet worden geïnterpreteerd als een ‘reisverbod’ voor burgers die naar Turkije of andere landen willen reizen.” aldus een woordvoerder van het Duitse Ministerie van Buitenlandse Zaken op woensdag.

Tijdens een persconferentie in Berlijn zei Christofer Burger, woordvoerder van het onderminister van Buitenlandse Zaken, dat er reiswaarschuwingen zijn gegeven om burgers te informeren over mogelijke pandemische risico’s, beperkingen of lockdown-maatregelen in het buitenland, “Een reiswaarschuwing is geen reisverbod.” benadrukte hij, in antwoord op een vraag of Duitse toeristen voor de zomervakantie naar Turkije mogen reizen.

“Uiteindelijk moet iedereen zelf beslissen. We kunnen niet namens hen beslissen.” aldus Burger.

De Duitse regering verlengde woensdag haar reiswaarschuwing voor landen buiten de EU tot eind augustus en adviseerde burgers om niet-essentiële reizen naar niet EU landen voor toeristische doeleinden te vermijden.

Minister van Buitenlandse Zaken, Heiko Maas heeft gezegd dat de regering niet in staat zal zijn om een ​​nieuwe repatriëringsoperatie te starten en duizenden Duitsers die in het buitenland zijn gestrand, terug te brengen in het geval van een nieuwe golf van infectie of verstoring van het internationale luchtverkeer.

Vorige week besloot Berlijn om de reiswaarschuwing voor EU-leden en geassocieerde landen op te heffen, ondanks het grote aantal actieve COVID-19 gevallen in Frankrijk, Spanje, Italië en België.

De leidende touroperators van Duitsland hebben de regering opgeroepen de reiswaarschuwing op te heffen, ook voor niet EU landen, zoals Turkije, die het pandemieproces met succes heeft doorgestaan.

Turkije is een van de meest populaire reisbestemmingen voor Duitse vakantiegangers. Vorig jaar reisden bijna 5 miljoen Duitse toeristen naar Turkije.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Meer dan 500.000 handtekeningen om KKK als terreurorganisatie te benoemen

Coronavaccin proef begint in Juli