in

Duitsland geeft groen licht voor AstraZeneca-vaccins voor 65-plussers

De Duitse vaccincommissie heeft donderdag groen licht gegeven voor het gebruik van het AstraZeneca-vaccin voor mensen van 65 jaar en ouder.

Het Permanent Comité voor Vaccinatie (STIKO), dat de regering adviseert over het gebruik van vaccins, heeft zijn nieuwe aanbeveling ingediend bij het Duitse ministerie van Volksgezondheid, zo meldt de openbare omroep ARD.

“Dit is goed nieuws voor alle ouderen die wachten op vaccinatie. Ze kunnen sneller worden ingeënt”, aldus Duitse minister van Volksgezondheid, Jens Spahn, in een verklaring.

De nieuwe aanbeveling van STIKO kwam nadat nieuwe studies hadden aangetoond dat het vaccin ontwikkeld door de Oxford University en het Brits-Zweedse farmaceutische bedrijf AstraZeneca ook onder ouderen sterke bescherming bood.

Vorige maand keurde de Duitse vaccincommissie het gebruik van het AstraZeneca-vaccin alleen goed voor mensen tussen de 18 en 64 jaar, waarbij ze benadrukte dat er onvoldoende gegevens beschikbaar waren om de werkzaamheid ervan voor ouderen te beoordelen.

Duitsland begon in december met het toedienen van coronavaccins, maar de uitrol van vaccins werd belemmerd door productievertragingen en logistieke problemen, waardoor de druk op de overheid toenam.

Op woensdag hadden bijna 4,4 miljoen mensen hun eerste doses van het vaccin gekregen, waarvan meer dan 2,2 miljoen mensen een tweede prik hebben gekregen, waardoor ze volledig zijn gevaccineerd.

Duitsland heeft tot dusver 7,95 doses per 100 mensen toegediend en de vaccinatiegraad ligt ver achter bij andere ontwikkelde landen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Coronavaccin : Wanneer ben ik aan de beurt?

Geen weekend lockdown voor Parijs