in ,

Duitsland beschuldigt de Trump-regering van ‘moderne piraterij’

Een hoge Duitse politicus beschuldigde de Trump-regering vrijdag van “moderne piraterij” nadat bijna 200 duizend, door Duitsland bestelde gezichtsmaskers, in beslag waren genomen door de Amerikaanse autoriteiten.

Andreas Geisel, de minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Berlijn, bevestigde in de media dat ongeveer 200.000 voor de Berlijnse politie gekochte FFP2-maskers in beslag waren genomen op een luchthaven in de Thaise hoofdstad Bangkok na tussenkomst van de Amerikaanse autoriteiten, “We beschouwen dit als een daad van moderne piraterij.” aldus Geisel in een schriftelijke verklaring. Ook benadrukte hij dat dergelijk gedrag tussen transatlantische partners onaanvaardbaar is, “Zelfs in tijden van wereldwijde crisis mogen er geen methoden uit het wilde westen zijn. Ik dring er bij de [Duitse] federale regering op aan de VS te eisen de internationale regels te respecteren.” voegde hij eraan toe.

Volgens de Duitse openbare omroep RBB had Berlijn de maskers gekocht van het Amerikaanse bedrijf 3M, dat fabrieken in China heeft. De voor Duitsland bestemde zending werd na tussenkomst van de Amerikaanse autoriteiten tegengehouden op de luchthaven van Bangkok en omgeleid naar de Verenigde Staten, meldden lokale media.

De Trump-regering wordt ervan beschuldigd een lukraak beleid te hebben ingevoerd dat een “ieder voor zich” mentaliteit steunt. Ook wanneer het komt op uitrusting die door de hele wereld nodig is om mensen te beschermen van het virus.

De snelle verspreiding van het coronavirus heeft geleid tot een wereldwijde stijging van de verkoop van gezichtsmaskers, terwijl veel landen met tekorten kampen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Oproep tot gebed in hart van Europa

Corona : Vermindering in het aantal ziekenhuisopnames in Nederland