in

Duitsland beschuldigt auto-aanvaller met poging tot moord

Duitse officieren van justitie hebben een man beschuldigd van poging tot moord nadat hij met zijn auto de menigte in is gereden, in wat lijkt op twee xenofobe aanvallen.

Volgens een gezamenlijke verklaring van het officier van justitie en de politie van Münster, is Andreas N. (50) een Duitse staatsburger, gearresteerd nadat hij met zijn auto op mensen in is gereden, die het nieuwe jaar vierden in de westelijke steden Essen en Bottrop.

Ten minste 8 mensen, waaronder vijf Syriërs, twee Afghanen en een Turkse burger, raakten gewond bij de aanslag.

Herbert Reul, minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, vertelde de lokale radio WDR5 dat er geen bewijzen zijn dat de verdachte en extreemrechtse groepen met elkaar verbindt.

“Hij heeft misschien de haatmisdrijf tegen buitenlanders gepleegd vanwege zijn persoonlijke xenofobe neigingen.” voegde Reul eraan toe.

In een persconferentie in Berlijn zei Martina Fietz, woordvoerster van de plaatsvervangende regering, “Er is geen plaats in Duitsland voor extremisme, xenofobie en intolerantie, ongeacht de kant waar het vandaan komt.”

Gevraagd of het een terroristische aanslag was, zei Soren Schmidt, woordvoerder van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken, “Nee, het is een individuele misdaad. Het is de plicht van de onderzoeksautoriteiten om het te onderzoeken.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Twee doden na ongeval op de A9 bij Badhoevedorp

Trump: overheid blijft zolang als nodig is op slot